Pages

Powered by Blogger.

طريقة عمل اطباق قرع عسل

Saturday, October 30, 2010


‫القرع العسلى اللى احنا بنعمله صنف حلو وبس الالمان بيعملوه حادق كمان

بيسموه يقطين بيقطعوه صغير ويسلق ويضرب لما يقول هاى هتلر وتبلوه ملح وفلفل وعليه صوص بصل مخرط فى زبده ومشروم و توم معمر الاخضر ده اسمه كده هى عيديان رفيعه وبيخرطوه ريحته قويه جدا جدا وعليه عود كرفس افرنجى مخرط صغير وخلااااص‬

طبقا للعشاء خفيف جدا وسهل


‫ده للعشاء مناسب اوى او غداء خفيف

اومليت بيض

بيض ونربه كويس بشويه لبن ملح خفيف زره فلفل اسود ولو فيه ابيض ياريت افضل بس غالى شويتين وبشره خفيفه جوز الطيب
و الحشوسبانخ سوتيه متشوحه فى زبده وعليها مشروم وصوص كريمه بيضا معلقه دقيق فى نصف معلقه زبده ويصفر الدقيق شويه لبن عليهم ويتقل ممكن كريمه لبانى تبقى روعه كتير للطعم وخلااااااااااااااااص‬

اسهل طريقة لعمل الفطير المشلتت


اسهل طريقه مجرباها روعه للفطير المشلتت 
نركز شويه

دى الوصفه مضبوطه ومن اندكسى الخاص لعدد 5 فطيرات بالضبط بس نراعى المقدار صح

3 كيلو دقيق --واحد كيلو ونصف لبن مغلى ورتاح وبقى دافىءللعجن

كوب وربع سكر --8 بيضات زره ملح زيت ذره فانيليا باكو بيكنج بودر ويكون طازج مش مركون

2 بيض لفوق الوش --على فكره النوع ده من الفطير طعمه لذيذ جدا يعنى مش محتاج يتاكل مع عسل لانه حلو الطعم مش مسكر بس طعمه حلو عشان بالبيض واللبن

مش معجون بميه

الدقيق عليه البيكنج بودر وذره الملح ويضاف عليهم البيض المخفوق بالفانيليا والسكر ونعجن كويس ويضاف اللبن بالتدريج الى ان يغلظ القوام وتلف العجينه معانا ونبس ونعجن فيها ربع ساعه

ونقطع العجينه تلاتين قطعه ونسيبها ترتاح على رخامه مدهونه زيت خفيف ومسح على الوش بالزيت خفيف عشان مش تشقق ونغطيها بكيس بلاستيك وتهدى ربع ساعه

ونفرد كل كوره على حدا وبالنشابه هتبقى كبيره اوى ورقيقه وده عشان تبقى رقاقات مورقه وهشه مش عجين يلكم --اينعم ظهرك يا حواء هيتقطم بس عشان البيت يكون مبسوط واحسن حاجه يقولولك تسلم ايديكى يا شملوله هههههههه

المهم هندهن سمن بلدى على خفيف جواها او زبده وبعدين تطبق زى منديل

ونجيب الكوره التانيه وبعد مانفردها وندهنها بالسمن ندخل الاولى فيها ونطبقها والتالته ونطبقها والخ الخ يعنى كل كل فطيره 6 كور تفرد وتطبق جوه اللى قبلها ولما نخلص الفطيره فى قلب صنيه كبيره او صاج الفرن هنكون ربين 2 بيضه فى سكر خفيف وفانيليا ونمسح بايدينا ونضغط ونفرد بس مش جامد عشان الهواء مش يخرج وتبقى مورقه نلف بايدينا بالصنيه لغايه ما تتفرد --وهكذا والله روعه --بس متعب شويتين قولى تلاااااته

طبق الربيع دجاج مع خضار


ده طبق بكل المقايس غريب
اسمه
طبق الربيع دجاج مع خضار ايوه الله --حاجه عجب !!!!
اكيد كاتبنا الكبير صلاح جاهين اتعلم وعجبى !! منه
فول اخضر على فول عادى مستوى الاول

فاصوليا ودبابيس فراخ بس فلفل احمر حلو صلصه ملح وفلفل
مكرونه اسباجتى بسله وجزز ريحان وبقدونس توم و3 ملاعق عدس
زيت و معلقه سكر
انا بجد مش كنت مصدقه من المكونات

نشوح الفراخ فى الزيت لتاخد اللون الذهبى ونشيلها وفى نفس الزيت نشوح البصل المخرط والتوم المدقوق عليهم والجزر والفاصوليا والفول الاخضر والتوابل والريحان وعصير الطماطم وعليه معلقه صلصه وتغلى ونضيف ميه وعليهم الفراخ وبعدين نضيف الفول المدمس والعدس والاسباجتى والبسله
بعد ما يستوى الجميع وتتسبك الاكله العجب رشه جبنه بارميزان


طريقة عمل روبيان مشوى بالاعشاب


كيلو روبيان مقشر ومستحمى كويس

3فصوص من الثوم
، مفروم1
بصلة صفراء متوسطة
، صغيرة مكعبات مفروم
1 / 4 كوب من البقدونس الطازج
مفروم
1 / 4 كوب ريحان طازج1
ملعقة صغيرة من الخردل الجاف--موجود عند العطار والسوبر ماركت
2 ملعقة شاي ديجون الخردل
--مسطرد ونوع ديجون افضل الانواع وموجود
ملعقة شاي ملح
1 / 2 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود1
/ 4 كوب من زيت الزيتون
1 الليمون ، عصير

كل الكلام ده فى كيس بلاستيك و يترك فى التلاجه من بليل و يشوى فى اسياخ ممكن فى الفرن واحسن طبعا على الفحم واااا و قوووولوا واااااااااااااو

طريقة جميلة لعمل التوست المتحمر

Tuesday, October 26, 2010


التوست يتحمر فى الفرن وعليه زبده كتير او فى طاسه تيفال --ويترص فى قالب تقديم ويتسقى باللبن ومحلى بعسل وفانيليا --خفيف وحلو وبسيط يتعمل فى 10 دقائق وبذات لطيف جدا فى الشتا

كيك سهل ولذيذ


المقادير

:
2 كوب دقيق

1 كوب سكر

5 بيضات

ملعقة كبيرة بكنج بودر

نصف كوب سمن أو زيت او زبده وتكون 5 معالق او قالب وسط -وفى درجه حراره الغرفه ( حسب الرغبة )وانا افضل الزبده كتير اطعم واخف وكمان بمساعده البيض المضروب كويس والبيكنج بودر الطازج مش يكون مركون او قديم بيبقى خامل --بتكون هاشه الكيكه وناعمه



نصف ملعقة صغيرة فانيليا

ماء أو لبن أو عصير برتقال (مستحسن) للعجن وانا بعمل لبن بودر نيدو مع البرتقال بتطلع النتيجه هايله عارفه الكيك المصنع بتاع المصانع بيحطوله لبن جاف ومحسنات طعم بيكون زيه كده

بشر برتقالة

الطريقة:
يخلط السكر والسمن والبيض ثم يضاف الدقيق و بكنج البودر والعصير والبشر ويرب جيدا في اتجاة دائري
حتي يمتزج الخليط جيدا مع مراعاة عدم خفق الخليط كثيرا حتي لا يخرج منه الهواء
يصب الخليط في صينية مدهونة بالسمن ومرشوشة بالدقيق
ثم توضع مباشرة في فرن ساخن
وتخبز عند درجة حرارة متوسطة 180 درجة تقريبا
وتترك حوالي 40 دقيقة
بعد ذلك تخرجيها من الفرن مباشرة وتقلب علي منخل سلك وتترك حتي نبرد

عشان تيست ان الكيكه استوت بطرف سكين وشوفى لو خرج عليها عجين يبقى لسه لو نضيفه استوت يا قمر

كمان فرضنا لو ان الوش احمر والكيكه لسه مش استوت وده عشان عده عوامل منها الفرن مش تمام او السكر كتر منك شويه او السمن او هى كانت سائله اكتر مش زى منقار الديك وده مسمى لما تخلطى العجين وتطلعى المعلقه من العجين لازم مش تكون سائله او جامده بتعمل شكل بيسموه منقار

ولو فرض وحصل انها احمرت ومش استوت تجيبى ورق سيفر وتغطى الكيك هتستوى وهتحميها انها تتحرق

ولو فرضنا انها اتحرقت منك من الحواف او الوش ليها برضه حل مش هنغلب احنا الستات تتفات لينا بلاد

تشيلى الحواف بسكين على خفيف مش تحفى اوى وتكون بارده الكيكه وترشى بمنخل سكر بودر وعليه زره فانيليا وممكن كاكاو بودر برضه او تسيحى شوكولا عندك مثلا فى حمام مائى وعلى الوش وادهنى ولا يهمك ورشه جوز هند ولا حد هياخد باله
والف هنا يا قمر واى حاجه المطبخ موجود بس ياريت تشوفى الملاحظات والفيديو هيساعد معاكى وهتبقى شطوره خالص خالص

Blueberry Cake كيك العنبية





سهله خالص وممكن نستبدل التوت او العنب البرى بالزبيب او العنب الاحمر موجود عندنا وكمان العنب الاسود ولو فى مصر هيكون عند بياعين فى منطقه الزمالك

كوب دقيق
2 كوب سكر

2 معلقه بيكنج بودر
زره الملح

2قالب الزبدة أو السمن بيكون كوب

1 كوب حليب

2بيض

العنب1 كوب --او الزبيب بس احسن الطازج طبعا

فى العجان او الخلاط

البيض مع الزبده والسكر والفانيليا --ونضيف الدقيق والبيكنج وزره الملح بعد خلطهم الاول على بعض و نكون محضرين قالب او صنيه بالسمن ورشه الدقيق ونصب العجين وبعدين نرص العنب وعلى الوش هنرش سكر على قرفه وندخلها الفرن و

لمده مابين 45 او 55 دقيقه ولما تبرد تقطع وتقدم جنب آيس كريم او قشده او كريمه
بونابيتى

جميع حلقات برنامج المطبخ والناس الشيف حسن

Saturday, October 23, 2010


جميع حلقات برنامج المطبخ والناس للشيف حسن كمال 

حلقة كاملة 30






قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحلقة الأولى




قناة الناس المطبخ الشيف حسن الحلقة الثانية



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحلقة الثالثة












قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحلقة الرابعة








قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحلقة الخامسة



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحلقة السادسة






قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحلقة السابعة



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحلقة الثامنة



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحلقة التاسعة



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحلقة العاشرة



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحادية عشر



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الثانية عشر



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الثالثة عشر



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الرابعة عشرة



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الخامسة عشر



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن السادسة عشر



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن السابعة عشر



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الثامنة عشر



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن التاسعة عشر



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن العشرين



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الحادية والعشرون



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الثانية والعشرون



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الثالثة والعشرين



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الرابعة والعشرين



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن الخامسة والعشرون



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن السابعة والعشرون



قناة الناس المطبخ والناس الشيف حسن التاسعة والعشرون

تشيز كيك بشكولاته جميل وسهل

Thursday, October 21, 2010


للكعكة : كوب ونصف دقيق لجميع الأغراض1كوب ونصف مسحوق الكاكاو غير محلى ملعقة شاي مسحوق الخميرة1 / 4 ملعقة شاي بيكنج بودر ربع معلقه ملح2كوب زبدة غير مملح ، في درجة حرارة الغرفةكوب وتلت تقريبا سكر2 بيضة كبيرةكوب ونصف كريمة حامضة1كوب وربع مربى التوت الأحمر أو مربى الكرز1 ملعقة صغيرة ماءلصقيع : قالب الشوكولاته نصف حلو ، خشن1 / 2 كوب زبدة ، في درجة حرارة الغرفة
نخل الدقيق والكاكاو ومسحوق الخميرة ، والبيكنج بودر والملح.كل ده فى العجان ، نضيف الزبدة والسكر معا في المتوسط لحوالي 3 دقائق ، أو حتى يصبح فى خط رقيق ابيض . يضاف البيض في وقت واحد ، نقلل سرعة الخلاط وتخلط كوب من القشدة الحامضة. لا تزال تعمل على سرعة منخفضة ، تضاف المكونات الجافة وخليط فقط حتى تختفي في العجين. يصب الخليط فى قالب الفرن المبطن بالدقيق
يدخل الفرن وبعد نحو 45 دقيقة وتخرج تبرد ونجملها زى الصوره

فراخ على الطريقة اندونيسى


ده طبق اندونيسى ومكوناته مش مستصاغه اوى فى عالمنا العربى بس نجرب

1 كوب عسل ومعاه1كوب صويا صوص النوع المعتدل --وجنزبيل طازج مبشور وراس توم مدقوق ناعم --كل الكلام ده على النار هاديه لغايه ما يذوب العسل ---ويبرد وبعدين ننقع الفراخ فيها من بليل للصبح --وترص فى قالب او صنيه وفى الفرن --ونقطع الفراخه 8 اجزاء وبالف هنا

كيك الشوكولا بالموز


كيك الشوكولا بالموز
2بيضه وتضرب قليلا مع 1 كوب موز مهروس ناضجة (حوالي 3 موزات 1 / 3 كوب زيت ¼ كوب حليب
2 كوب دقيق 1 كوب سكر
2 ملعقة شاي. بيكنج بودر ربع ملعقة صغيرة ملح
4اكياس . بيكر الألماني الشوكولاته حلوة ، مقطعة بشكل خشن أو رقائق الشوكولاته
نصف كوب جوز مفروم

يسخن الفرن إلى 350.

البيض مع لموز والحليب والزيت يضرب فى العجان او الخلاط جيدا . يضاف الدقيق والسكر ومسحوق الخبز والملح ،يصب فى قالب مبطن ومدهون بالسمن خفيف يجمل بالالشوكولاته والمكسرات.

تشيز كيك جوز الهند


المكونات
2 كوبدقيق
2 ملعقة شاي بيكنج بودر
2 ملعقة شاي مسحوق خبز 2 ملعقة شاي مسحوق القرفة
1 ملعقة صغيرة ملح
1-1/2 كوب زيت (1 كوب)
2 كوب سكر (1-1/2 كوب)
4 بيضات كبيرة
3 أكواب الجزر المبشور
2 ملعقة شاي مستخرج الفانيليا
او فانيليا بودر ( زبيب 1 / 2 كوب أو التوت البري المجفف + 1 كوب جوز الهند المبشور) 1 / 2 كأس الجوز المفروم


الدقيق ، مسحوق و الخبز والبيكنج ، والقرفة ، والملح.

والسكر في الخلاط . يضاف البيض وتخلط حتى تصبح ناعمة. المزيج في الجزر والفانيليا.

إضافة المكونات الجافة وتخلط . بلطف اضيفالفاكهة والمكسرات ، وجوز الهند
تصب فى قالب او صنيه مدهونه ومبطنه وتدخل : الفرن لمدة 25-35 دقيقة وتخرج تبرد
وتجمل ب

كريم بودرة الجبنة
المكونات
خففت 6قوالب جبن كريم ،
1 / 4 كوب زبدة ، درجة حرارة الغرفة
3 اكواب مسحوق السكر
2 ملعقة شاي مستخرج الفانيليا---او فانيليا

تمزج الجبن والزبدة باستخدام خلاط كهربائي. أضفى مسحوق السكر والفانيليا.


كيك البرقوق


المكونات
كوب ونصف دقيق 2 ملعقة شايب يكنج بودر
1 / 4 ملعقة صغيرة ملح
3 ملاعق طعام من السمن واحد كوب وربع سكر بنى فاتح كوب وتلت سمن
1 كوب سكر أبيض
1 بيضة
1 ملعقة فانيليا
3 / 4 كوب حليب
4 البرقوق شرائح ،وتوت --مش فى يبقى معلبات

نخلط البيضه مع السكر ونضيف الفانيليا والدقيق والبيكنج بودر --ونصب الخليط فى قالب وعليهم البرقوق وفى الفرن

اطباق لوصفات الفراخ بكل الاشكال

Friday, October 15, 2010




















الكباب والكفته على الطريقه المصري

Monday, October 11, 2010


نجيب اللحم المراد شويه ويفضل الضانى الصغير
لعمل الكباب
وكذا اللحم المفروم ونااااااعم وبه نسبة دهن معقوله


طبعا كفته السيخ ممكن تفك لاكن


اتبعى خطواتى وتعليماتى وهتضبط بعون الله تعالى مضبوطه
ولا انكر انى جربتها اكثر من مرة حتى تظبط معى
وها هو اللحم مقطع صغير وايضا به نسبة دهن وكذا اللحم المفروم والدهن للكفته والخلطه البسيطه جدا للشوى وهى البصل المفروم ناعم مع فلفل اسود وبهار لحم مشكل وملح طبعا ونفرم الكلام ده فى مفرمه او الكبه ---وتكون ناعمه او نجيب سيخ ويكون



السيخ عريض كلما كان افضل وكانت النتيجه افضل لشوى الكفته بذات حتى لا تبرم وتنضج من الداخل جيدا

وتشوى فى شوايه كهربا او فحم ونقلب طبعا كل شويه الاسياخ عشان مش تتحرق وبالف هنا‬

‫كفته الدجاج


كفته الدجاج

الـــمــقاديـــر .
1/2 كيلو لحم دجاج مفروم ناعم
.
بقدونس وممكن كزبرة خضراء مغسولين ومصفيين من الماء + شوية نعناع اخضر .
بـيضة واحدة .

ملح +فلفل اسود +بهارات مشكلة ( بهارات دجاج ان وجدت ).

بصلة +فلفل اخضر حار مـنـزوع بذره +3 فص ثـوم

بقسماط وطبعا زيت غزير للقلي .
الــطــريــقــة .
تفرم اللحمة مع البقدونس والنعناع والفلفل الاخضروالثـوم والبهارات وتضــاف البيضة والملح وشويــة زيـت ذرة ومـمكن تفرميها على مفرمة اللحم او الكبة وتخلط جيدا واذا حسيـتـيـها طرية ومـنـتـي عـارفة تشكليها ضيـفي لها بقسماط واخلطي عـــدل .............

شكليها اصابع او مثــل ما تحبي ثم
غلفيها بالبقسماط من كل الجهات وادخليها الفريزر حوالي 1/2 ساعة .

بــعــد ما تــطلـعيــهـا اقليها بزيت حامي وغزير وشوية هدي النار عليها لحد ماتتحمر قلبيها وضعيها على ورق نشاف لامتصاص الزيت الزايد ورصيها في طبق التقديم وقدميها مع بطاطس ولبن زبادي بالخيار.

عمل الممبار



ده اسمه ممبار مش عارفه نسببتاً--لى ايه بس هو كده اسمه بالمصرى --بالهجات العربى مش عارفه

ده بقا لو اتقتلت مش ممكن اكله بره بيتى ابداً ولا من حد غير مامتى وانا عشان لازم اتأكد من نضفته جداً جداً--عشان تنضيفه --مهم جدا مش عاوزه اقولكم مقرف قد ايه بس ها

بيتنضف ازاى هقول ---بكون لابسه جوانتى لازوم التعقيم لايدى طبعا ---

بيتنضف الاول من بره كويس وبعدين بيتقلب ونكحت بظهر السكينه البلاوى اللى فيه وتنضف جدا ونغسله بالملح ازاى نفرك بيه الملح وشويه خل خفيف عشان مش يتقطع او يتخرم
بعدين نحضر الخلطه الحشو بتاعه

نقطع بصل صغير او نبشره وعليه طماطم نبشرها برضه او نخرطها صغير جدا وخضره اللى هى بقدونس وشبت وكسبره خضره وعليهم فلفل اخضر حراق وروى برضه تخريط صغير جدا وزيت وكمون وفلفل وملح وشطه وارز مغسول --ونحشى الخلطه دى بيه

نكون محضرين ميه مغليا على النار ونوطى النار واحنا بنحطه فى الحله عشان مش يضرب كمان مش نحشيه ونملاه اوى عشان الرز مش يطلع منه ولا هو يضرب ويخرج منه --
بعد مايستوى ---نخرجه على مصفى ونحمره فى الزيت على الوجهين ويقطع قطع صغيره عند التقديم على بقدونس --وبالف هنا


Nut Chocolate Cake : كيك الشكولا مع المكسرات

Friday, October 8, 2010


المقادير:
 
3/4 كوب زيت
3/4 كوب ماء
1 1/2 كوب سكر
4 بيضه
كيس فانيليا
1 3/4 كوب دقيق
1/4 كوب كاكاو
كيس بيكينج بودر
1/4 ملعقه ملح


الوصفة:
 
نحط كل المكونات على بعض ما عاد ( الدقيق والبيكينج بودر والكاكاو)
ويتم ضربهه كويس بالمضرب الكهربائى
وبعد كده نخلك الدقيق+ الكاكاو + البيكينج بودر
ونحطهم على ما سبق ونضربهم بالمضرب
ونجيب حلة الكيك وندهنها سمن ونبطنها بالدقيق ونحط الكيكه فيها وندخلها الفرن بس الفرن نسخنه ابل ما نحط الكيكه بربع ساعه
نحط الكيكه فى الرف اللى فى النصف ودرجة حراره 180
لمدة 45 دقيقه
ولما تخرج نكون مسيحين شكولاته ونحطها عليها ونزينها ببندق مجروش او لوز او فسدق او سدانى زى ما تحبوا وباللهنا والشفا من مطبخى



fondant cakes :: كيكة الفوندام


المقادير:
الكيكه الاسفنجيه:
المقادير
10 بيضه + فانيليا
كوب ونصف سكر
2 1/4 كوب دقيق + ملعقه كبيره بيكينج بودر
للتزين
عجينه فوندام او مرشملو ونسيحه فى حمام مائى ويعجن بسكر بودره للحصول على الفوندام
كريمه للحشو
ولتجليس الوجه


الوصفة:
الطريقه
يضرب
البيض جيدا بالمضرب الكهربائى حتى يصبح هاش مثل الكريمه ثم يضاف السكر حبه
حبه مع الاستمرار فى الضرب حتى يصبح المزيج هاش ومتماسك ولونه سكرى تقريبا
وقوامه مثل الكريم شانتيه ثم نضيف الكاكاو إلى الدقيق ومعه البيكينج بودر
ونضيفه إلى الخليط حبه حبه ونقلب فى اتجاه واحد ببطئ بملعقه خشب حتى لا
يخرج الهواء من الخليط ثم يصب فى صبنيه مقاس 28 مدهونه سمن ومبطنه بالدقيق
حتى لا تلتصق الكيكه بها وتوضع فى فرن ساخن على درجه حراره 180 لمده 50
دقيقه تقريبا( يجب تسخين الفرن قبل وضع الكيك ب15 دقيقه ) ثم تقلب الكيك
بعد خروجها مباشره على شبكه وتترك حتى تبرد تماما
ثم تحشى من الوسط وتدهن بالكريمه
وتغطى بالفوندام مثل الصوره
 




chocolate candy مربعات الشكولات


المقادير:
مقاديرعجينة الجينواز



100 غ من الدقيق
125 غ من السكر
75 غ من الزبدة
كاس صغير من عصير البرتقال
4 بيضات


مقادير عجينة اللوز


300 غ من اللوز
50 غ من الزبدة
100 غ من مسحوق السكر



للتزيين


الشكولاته السوداء
ملعقتين كبيرتين من مربى المشمش


الوصفة:
طريقة تحضير العجين
يكسر البيض، يتم عزل الأبيض عن الأصفر ويخفق صفار البيض مع السكر حتى يبيض الخليط
يخفق بياض البيض حتى يصبح مثل الثلج ويصب على الخليط الأول، نضيف الزبدة المذوبة ثم عصير البرتقال ثم الدقيق ونخلط جيدا للحصول على عجينة رخوة.
يصب الخليط في قالب مستطيل الشكل ثم يغطى بالورق الشفاف ثم تطهى في فرن لمدة 10 دقائق.
طريقة تحضير عجينة اللوز


يسلق اللوز ويقشر ثم يطحن جيدا مع السكر الرطب ويضاف إليه الزبدة المذابة ثم يعجن الكل.
نخرج الكيكة من الصفيحة وتوضع فوق طاولة ثم تذهن بالمربى وتسرح فوقها عجينة اللوز بشكل متواز ثم تقطع إلى مربعات بحجم 4 سم.
تغطس في الشكلاته الأسود المذوب سابقا على طريقة حمام ماريا وتوضع في ورق الألمنيوم وتحفظ في الثلاجة.

Coleslaw - Chef Habiba سلطة الكولوسلو :: على طريقة الشيف حبيبة



المقادير:
--------

♥ كرنبة صغيرة.

♥ 2 جزرة.

♥ 2 كوب زبادى.

♥ 1/2 برطمان مايونيز.

♥ ملعقة صغيرة سكر.

♥ ملعقة صغيرة خل.

♥ 1/2 ملعقة صغيرة ملح.
 

الطريقة:
--------

♥ تقطع الكرنبة لقطع صغيرة ويبشر الجزر.

♥ يضرب الزبادي ثم يضاف إلى المايونيزثم يضاف ملعقة السكر والخل والملح إلى الخليط السابق ويخلطوا جيداً.

♥ يضاف الخليط السابق للكرنب المقطع والجزر ويخلطوا جميعاً جيداً.

(✿◠‿◠) و بالهنا و الشفا



كفتة البطاطس لشيف حبيبة


المقادير:
--------

♥ 1/2 ك لحم عصاج

♥ فنجان بطاطس بيوريه

♥ بيضة للعجين

♥ ملح وفلفل وبهار

♥ بقدونس مفري

♥ بيض وبقسماط للتغطية




الطريقة:
--------

♥ يسلق البطاطس ويقشر ويهرس جيداً.

♥ يوضع 1/2 كوب لبن مع قطعة زبدة ويرفعوا على النار.

♥ يسيح الزبد في اللبن على النار ثم يضاف البطاطس المسلوق المهروس ويقلب على النار حتى تصبح سميكة.

♥ يتم عمل العصاج بوضع اللحم المفري على النار مع بصل وملح وفلفل وبهار حتى ينضج ويجف ماؤه تماماً.

♥ يضاف العصاج الناضج إلى البطاطس البيوريه.

♥ يعجن بالبيضة وقليل من البقدونس المفري الناعم ويتبل بوضع ملح وفلفل وبهار عليه.

♥ يشكل كور وأصابع ويغطى بالبيض والبقسماط وتقلى في الزيت.

♥ تقدم في طبق مع بقدونس مفري وبطاطس محمرة.

(✿◠‿◠) و بالهنا و الشف

ريجيم الدهون .. أهم طرق خفض كوليسترول الدم





تناول الغذاء الصحي، أحد وسائل التعامل العلاجي لمشكلة ارتفاع كولسترول الدم، وهناك ستة عناصر لحمية الكولسترول، هي:

أولا: تجنب تناول الدهون المشبعة، وهي التي توجد في:
- الشحوم الحيوانية البيضاء اللون. ولذا تجب إزالتها قبل الطهي أو الشواء.
- مختلطة بأنواع دون أخرى من اللحوم الحمراء، ومثلا، فإن لحم الضأن عموما ولحم البقر أعلى احتواء على الدهون المشبعة والكولسترول، مقارنة بلحم العجل الصغير أو لجم الحاشي (الجمل الصغير).
- اللحوم المدهنة، كالنقانق والسجق والببروني.
- اللحوم الباردة، مثل المارتاديلا أو غيرها من شرائح اللحوم الباردة للبقر أو ديك الحبش (الديك الرومي) أو الدجاج.
- الأعضاء، مثل الكبد أو الكلى.
- جلد الدجاج.
- الحليب والألبان والجبن العادي الدسم. - زيت النخيل وزيت جوز الهند.

ولذا يجدر الحرص على ما يلي:
- تقليل تناول اللحوم الحمراء، وخاصة الضأن والبقر. ويكون تناول اللحم مرتين أسبوعيا. وتكون كمية اللحم بحجم مجموعتين من ورق اللعب (الكوتشينة). واللحم المفضل هو إما لحم العجل، أو لحم الجمل، أو قطع اللحم الهبر الحمراء للضأن أو البقر المأخوذة من الفخذ.

- إزالة كافة الشحوم البيضاء اللون عن اللحوم الحمراء قبل الطهي.

- تناول الدجاج مرتين في الأسبوع، بعد نزع الجلد. والأفضل ما كان بالشواء. ولحم الصدر الأبيض هو أقل احتواء على الدهون والكولسترول من لحم الفخذ.

والدجاج الصغير في السن أفضل. - تناول الحليب ومشتقات الألبان والجبن قليل أو خالي الدسم. والأفضل لبن الزبادي خالي أو قليل الدسم. وتجدر ملاحظة أن حليب الإبل أصلا هو قليل المحتوى بالدهون المشبعة وبالكولسترول.

- تحاشي تناول الكبد أو الكلى، إلا في النادر.

- تحاشي تناول النقانق أو شرائح اللحوم الباردة.

ثانيا: الامتناع عن تناول الدهون المتحولة، وهي التي توجد في:
- الزيوت النباتية المهدرجة، والأطعمة المقلية أو المطبوخة بتلك النوعية غير الصحية من الزيوت المهدرجة بالكامل أو المهدرجة جزئيا، مثل دجاج البروستد المقلي، أو السنبوسة المقلية، أو السمك المقلي. أو الحلويات المقلية، مثل القطايف أو الليقيمات أو غيرهما.
- شرائح البطاطا المقلية والأنواع الأخرى من المقرمشات.
- الشحوم النباتية الصناعية. وهي التي تستخدم في صناعة الحلويات المنفوشة، مثل الدونات والكيك وغيرهما.

ولذا يجدر الحرص على:
- تقليل تناول الأطعمة المقلية، إلا التي يتم قليها بزيوت نباتية طبيعية. واللجوء إلى الشواء بالفرن أو على الجمر لطهي اللحوم أو الأسماك. أو اللجوء إلى الطهي على البخار.
- تجنب تناول أطعمة التسالي المكونة من شرائح البطاطس المقلية أو الأنواع الأخرى من المقرمشات الدهنية. واللجوء إلى الأنواع المعدة في الفرن.
- هناك عدة بدائل للتسالي والمقرمشات الدهنية، كفشار الذرة أو شرائح الفواكه والخضار أو المكسرات.

ثالثا: الحرص على تناول الزيوت النباتية الطبيعية. وهي الموجودة في:
- زيت الزيتون الطبيعي. أي غير المعلب أو المخلوط بمواد حافظة صناعية. وأفضل أنواع زيت الزيتون هو «العصرة البكر الممتازة».
- المكسرات بأنواعها، مثل الجوز واللوز والفستق الحلبي والصنوبر.
- الزيوت الطبيعية للسمسم أو الذرة أو كانولا، إن وجدت.

ولذا يجدر الحرص على:
- إضافة زيت الزيتون لأطباق الفول أو السلطة، واستخدام زيت الزيتون في قلي البيض وطهي الأطعمة.
- تناول ما يملأ الكف من المكسرات قليلة الملح، أي حوالي 40 غراما، يوميا. مثل الجوز أو اللوز أو الفستق الحلبي أو غيرها.
- إضافة المكسرات، كالجوز أو الكاجو، إلى السلطة أو الأطعمة المطبوخة.

رابعا: الحرص على تناول الألياف النباتية. وهي الموجودة في:
- البقول بأنواعها، مثل الفول أو الحمص أو العدس.
- الحبوب الكاملة غير المقشرة، مثل جريش القمح، وحبوب الشوفان، والخبز الأسمر، ونخالة القمح.
- الخضار والفواكه الطازجة، بكل أنواعها.
- البذور، مثل مسحوق بذور الكتان المطحونة.

ولذا يجدر الحرص على:
- تناول أطباق البقول، كالفول أو الحمص، أو شوربة العدس، أو غيرها.
- تناول الخبز الأسمر، المصنوع من دقيق حبوب القمح الكاملة.
- إعداد أطباق الأطعمة من الحبوب الكاملة.
- تناول الخضار والفواكه يوميا، والتشكيل في ألوانها وأنواعها.
- شرب عصير الفواكه الطازجة.
- إضافة القليل (حوالي ملعقة شاي) من مطحون بذور الكتان للأطعمة المطهوة أو إلى السلطات.

خامسا: ناول الأسماك الغنية بدهون أوميجا ـ 3
فالحرص على تناول الأسماك والحيوانات البحرية، الغنية بدهون أوميجا ـ 3 أو ما يعرف بزيت السمك ضروري جدا، وأفضل الأسماك هي الأسماك الدهنية، مثل:
- أسماك السلمون والساردين والتونا البيضاء والماكاريل.
- الروبيان واللوبيستر مفيدان جدا طالما تم تناولهما بطريقة الشواء أو الغلي بالبخار. أما القلي لهما فغير صحي مطلقا.

ولذا يجدر الحرص على:
- تناول وجبتين أسبوعيا، أو أكثر، من الأسماك أو الحيوانات البحرية.

سادسا: تقليل تناول الكولسترول
والكولسترول موجود في المنتجات الحيوانية فقط. والمنتجات النباتية كلها، وحتى الزيوت النباتية والمكسرات، فهي خالية من الكولسترول.
والمنتجات الحيوانية الغنية بالكولسترول هي:
- اللحوم الحمراء بأنواعها. وأقلها بالكولسترول هو لحم الجمل، ثم العجل، ثم الدجاج، ثم البقر، ثم الضأن.
- الأعضاء، مثل الكبد والكلى، غنية بالكولسترول.
- البيض.

ولذا يجدر الحرص على:
- تقليل تناول اللحوم الحمراء إلى مرتين أسبوعيا.
- نقاط مهمة حول البيض: الكولسترول الذي في البيض هو في الصفار فقط، أما البياض فخالي من الكولسترول.

وتناول البيض المسلوق أو المقلي بزيت الزيتون لا يرفع الكولسترول، بخلاف المقلي بالزبدة.

عند الرغبة في تناول البيض، احرص أن تكون تلك الوجبة خالية من الدهون المشبعة الموجودة في الزبدة أو الألبان كاملة الدسم، وتناول وجبة إفطار من بيضتين، ثلاث مرات أسبوعيا، لا يرفع الكولسترول




ارشادات هامه عن التارت والباي

Thursday, October 7, 2010


ارشادات هامه عن التارت والباي

يحمى الفرن قبل البدء

يجب ان تكون الاواني غير لامعه
لا تعجن العجين لان ذلك يجعلها قاسيه

يستحسن وضع العجين بعد جمعه في كيس نايلون مدهون بقليل من الزبده ويوضع بالثلاجه

اذا تمزق العجين من الرق يستحسن ان يرقع ولا يفضل ان يعاد الرق مره اخرى

يجب ان يكون العجين المرقوق اكبر من الطبق الباي ب4سم وذلك لان العجين يغلض ويصغر حجمه عند الخبز
للحصول على عجين خفيف ورقاق اتبع الاتي
يخلط الدقيق والملح ثم تضاف الزبده او المارجين الى الدقيق ونخلط بسكين خاص حتى يتفتت
يضاف الماء المثلج ملعقه ملعقه مع التحريك
يجمع العجين على بعض ولا يعجن على شكل كره ويحفظ في الثلاجه

ارشادات هامه لعمل الجاتوه


ارشادات هامه لعمل الجاتوه:

اولا يحمى الفرن قبل البدء بعمل الجاتوه

يجب ان تكوني الاواني او الصينيه غير لامعه لانها تؤدي الى عدم انتشار الحراره بوجه كاف

يجب ان يكون القالب مناسب لكمية المقادير حتى لا يفيض من القالب

يجب ان لاتقل المسافه بين الصينيه والفرن 3سم تقريبا

من الضروري ان تكون المواد المستخدمه مثل الزبده البيض والدقيق غير بارده اي بحرارة الغرفه



يجب ان توزن المقادير بشكل جيد والانتباه لمقادير الاكواب والمكاييل المستخدمه

يفصل صفار البيض عن بياضه

يجب ان تكون الزبده طريه وغير مسخنه على النار

عند اختبار نضج الجاتوه ان يوخز بعود ثقاب واذا خرج نظيفا يكون الطبق ناضج

عند نضج الجاتوه نتركها تبرد لمدة 5دقائق ثم تقلب وتزين على حسب الرغبه


اسباب فشل الجاتوه

هناك عدة اسباب خاصة ان الاستعمال للجاتوه يختلف من طريقه الى طريقه او البعض يستخدم الزيت او الزبد
او عدم مطابقة المكاييل

1- جزء اعلى من جزء

بسبب الفرن غير مستو

صينيه غير صالحه للفرن
قرب الصينيه من جدران الفرن
عدم انتظام حرارة الفرن

2- هبوط الجاتوه

كثرة السوائل او المارجين

كثرة خفق زلال البيض

خلطه بطريقة غير صحيحه

3- طبقه مرطبه او مبلله

مدة الخبز اقل مما يجب
كثرة السوائل

ليونة الزبده او قلة خفق البيض
خفق غير جيد

4- الجاتوه الاسفنجي يعتمد على طريقة خفق البيض وعلى كمية الهواء التي تدخل فيه
لذلك يستحسن ان يخفق البيض بسرعه في الخلاط الكهربائي اما باقي المقادير بالملعقه الخشب وتخبز فورا

كيكة الزبادى



كيكة الزبادى


وهى

من المخبوزات الخفيفة التي يمكن تقديمها على الإفطار أو مع الشاي في المساءيمكن صناعتها من دقيق الذرة او دقيق القمح العادي او خليط من النوعين تمتاز بسهولة اعدادها و خفتهاالمقادير:-2 كوب دقيق1 كوب زبادي مرتفع الحموضة1 كوب سكر مطحون3 بيضة2 ملعقة كبيرة سمن2 ملعقة صغيرة بيكنج بودربشر برتقالة صغيرةفانيلياذرة ملح--فى ناس بتستعمل الزيت وده ممكن لو نوع الزيت كويس ومن نوع محترم ---وفى مش بيستخدم غير الزبادى بس لا بالسمن او الزبده افضل كتير --وبالذات الزبده بس نسيحها الاول بماء ساخن او فى المكروويف--- ممكن نضيف الزبده او السمنه فى الخلاط مش العجان وده انا بستخدمه كتير على السريع مش بيقولى لا ابدا حلو وشغال عال العال ---السمنه مع السكر ونديهم علقه ومعاهم علبه الزبادى وبعدين البيض مع الفانيليا وبشر البرتقال احسن من اللمون وهقولكم ليه استنوا عليا شويتين ---وصلنا لفين اه --بعد خفق الخليط ده ونسويه من الضرب ننزل بالدقيق بالتدريج مع البيكنج بودر نكون مجهزين القالب او الصنيه --بالسمن ورشه دقيق -خفيف ونصب الخليط وعلى الفرن منرحمهاش --تطلع من الفرن هتكون عطشانه نشربها شربات ونقولها ها حرمتى



الشربات يا حلوين يتعمل كالاتى



كوب ونصف سكر مع كوب وربع كده مياه وعليهم عصير لمونه وخدوا بالكم من الحركه دى



قشر البرتقال نقطعه ترنشات رفيعه جدا جدا ونحطه عليهم ونشرب بيه الكيكه طبعا حطينا شويه فانيليا على الشربات ---الكيكه دى لو مش كنا حطينا البرتقال كنا نرش على الوش جوز هند وبونابيتى يا ورده يا قمرررررر
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. كوكر - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger