كيكة الزبادى
وهى
من المخبوزات الخفيفة التي يمكن تقديمها على الإفطار أو مع الشاي في المساءيمكن صناعتها من دقيق الذرة او دقيق القمح العادي او خليط من النوعين تمتاز بسهولة اعدادها و خفتهاالمقادير:-2 كوب دقيق1 كوب زبادي مرتفع الحموضة1 كوب سكر مطحون3 بيضة2 ملعقة كبيرة سمن2 ملعقة صغيرة بيكنج بودربشر برتقالة صغيرةفانيلياذرة ملح--فى ناس بتستعمل الزيت وده ممكن لو نوع الزيت كويس ومن نوع محترم ---وفى مش بيستخدم غير الزبادى بس لا بالسمن او الزبده افضل كتير --وبالذات الزبده بس نسيحها الاول بماء ساخن او فى المكروويف--- ممكن نضيف الزبده او السمنه فى الخلاط مش العجان وده انا بستخدمه كتير على السريع مش بيقولى لا ابدا حلو وشغال عال العال ---السمنه مع السكر ونديهم علقه ومعاهم علبه الزبادى وبعدين البيض مع الفانيليا وبشر البرتقال احسن من اللمون وهقولكم ليه استنوا عليا شويتين ---وصلنا لفين اه --بعد خفق الخليط ده ونسويه من الضرب ننزل بالدقيق بالتدريج مع البيكنج بودر نكون مجهزين القالب او الصنيه --بالسمن ورشه دقيق -خفيف ونصب الخليط وعلى الفرن منرحمهاش --تطلع من الفرن هتكون عطشانه نشربها شربات ونقولها ها حرمتى
الشربات يا حلوين يتعمل كالاتى
كوب ونصف سكر مع كوب وربع كده مياه وعليهم عصير لمونه وخدوا بالكم من الحركه دى
قشر البرتقال نقطعه ترنشات رفيعه جدا جدا ونحطه عليهم ونشرب بيه الكيكه طبعا حطينا شويه فانيليا على الشربات ---الكيكه دى لو مش كنا حطينا البرتقال كنا نرش على الوش جوز هند وبونابيتى يا ورده يا قمرررررر
وهى
من المخبوزات الخفيفة التي يمكن تقديمها على الإفطار أو مع الشاي في المساءيمكن صناعتها من دقيق الذرة او دقيق القمح العادي او خليط من النوعين تمتاز بسهولة اعدادها و خفتهاالمقادير:-2 كوب دقيق1 كوب زبادي مرتفع الحموضة1 كوب سكر مطحون3 بيضة2 ملعقة كبيرة سمن2 ملعقة صغيرة بيكنج بودربشر برتقالة صغيرةفانيلياذرة ملح--فى ناس بتستعمل الزيت وده ممكن لو نوع الزيت كويس ومن نوع محترم ---وفى مش بيستخدم غير الزبادى بس لا بالسمن او الزبده افضل كتير --وبالذات الزبده بس نسيحها الاول بماء ساخن او فى المكروويف--- ممكن نضيف الزبده او السمنه فى الخلاط مش العجان وده انا بستخدمه كتير على السريع مش بيقولى لا ابدا حلو وشغال عال العال ---السمنه مع السكر ونديهم علقه ومعاهم علبه الزبادى وبعدين البيض مع الفانيليا وبشر البرتقال احسن من اللمون وهقولكم ليه استنوا عليا شويتين ---وصلنا لفين اه --بعد خفق الخليط ده ونسويه من الضرب ننزل بالدقيق بالتدريج مع البيكنج بودر نكون مجهزين القالب او الصنيه --بالسمن ورشه دقيق -خفيف ونصب الخليط وعلى الفرن منرحمهاش --تطلع من الفرن هتكون عطشانه نشربها شربات ونقولها ها حرمتى
الشربات يا حلوين يتعمل كالاتى
كوب ونصف سكر مع كوب وربع كده مياه وعليهم عصير لمونه وخدوا بالكم من الحركه دى
قشر البرتقال نقطعه ترنشات رفيعه جدا جدا ونحطه عليهم ونشرب بيه الكيكه طبعا حطينا شويه فانيليا على الشربات ---الكيكه دى لو مش كنا حطينا البرتقال كنا نرش على الوش جوز هند وبونابيتى يا ورده يا قمرررررر
0 comments:
Post a Comment