كيكة الزبادى

Thursday, October 7, 2010



كيكة الزبادى


وهى

من المخبوزات الخفيفة التي يمكن تقديمها على الإفطار أو مع الشاي في المساءيمكن صناعتها من دقيق الذرة او دقيق القمح العادي او خليط من النوعين تمتاز بسهولة اعدادها و خفتهاالمقادير:-2 كوب دقيق1 كوب زبادي مرتفع الحموضة1 كوب سكر مطحون3 بيضة2 ملعقة كبيرة سمن2 ملعقة صغيرة بيكنج بودربشر برتقالة صغيرةفانيلياذرة ملح--فى ناس بتستعمل الزيت وده ممكن لو نوع الزيت كويس ومن نوع محترم ---وفى مش بيستخدم غير الزبادى بس لا بالسمن او الزبده افضل كتير --وبالذات الزبده بس نسيحها الاول بماء ساخن او فى المكروويف--- ممكن نضيف الزبده او السمنه فى الخلاط مش العجان وده انا بستخدمه كتير على السريع مش بيقولى لا ابدا حلو وشغال عال العال ---السمنه مع السكر ونديهم علقه ومعاهم علبه الزبادى وبعدين البيض مع الفانيليا وبشر البرتقال احسن من اللمون وهقولكم ليه استنوا عليا شويتين ---وصلنا لفين اه --بعد خفق الخليط ده ونسويه من الضرب ننزل بالدقيق بالتدريج مع البيكنج بودر نكون مجهزين القالب او الصنيه --بالسمن ورشه دقيق -خفيف ونصب الخليط وعلى الفرن منرحمهاش --تطلع من الفرن هتكون عطشانه نشربها شربات ونقولها ها حرمتى



الشربات يا حلوين يتعمل كالاتى



كوب ونصف سكر مع كوب وربع كده مياه وعليهم عصير لمونه وخدوا بالكم من الحركه دى



قشر البرتقال نقطعه ترنشات رفيعه جدا جدا ونحطه عليهم ونشرب بيه الكيكه طبعا حطينا شويه فانيليا على الشربات ---الكيكه دى لو مش كنا حطينا البرتقال كنا نرش على الوش جوز هند وبونابيتى يا ورده يا قمرررررر
Share this article :

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. كوكر - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger