الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح
المقادير :
ربع كوب ماء
بيضه
ملعقه كبيره خل
2 كوب دقيق
نصف ملعقه صغيره ملح
ربع كوب زيت
ربع كوب سمن
للحشو :
خمسة أو ستة تفاحات مقطعين شرائح رفيعه
2 كوب سكرعادى
2 ملعقه كبيره زبد
3 ملاعق كبيره قرفه حسب الرغبة
الطريقه :
إخلطى (( ربع كوب ماء + ملعقه خل كبيرة + بيضه )) و إضربيهم خفيف بالشوكه
فى إناء العجن ضعى الدقيق و الملح و قلبيهم جيدا ثم ضعى خليط ( الزيت مع السمن ) و إفركيه مع الدقيق بالأصابع لحد ما يختلطوا حتى يصبح مثل فتافيت الخبز
ضعى الخليط الأول ( البيضه و الخل و الماء ) على الدقيق و إعجنيهم ... حتلاقى عجينه ناعمه توضع فى فرن حار شويه يعنى أكتر من المتوسط و بتقعد فى الفرن ساعه تقريبا و أحيانا أكتر شويه
أثناء السواء سوف تجدى السوائل فى الفطيره زادت و لونها فاتح ...إستنى عليها شويه هى فى الآخر بتتقل و لونها بيغمق و يبقى لوحده كده لون و قوام الكراميل كما هو واضح فى الصور
رائعه جدا و سهلة التشكيل .
إقسمى العجين نصفين ...نصف كبير و نصف أصغر ... النصف الكبير ده علشان الوجه و النصف الصغير علشان الطبقه السفليه للفطيره
ثم نفرد النصف الأول بالنشابه على شكل دائره و نرفعه بحرص و نضعه فى صينيه مدهونه
وبعد زلك نضع ( التفاح المقطع و السكر و قطع الزبد و القرفه ) معا فى طبق غويط و نخلطهم جيدا
ثم نفرد نصف العجين الآخر بالنشابه على شكل دائره كبيره شويه أكبر من قطر الصينيه لأنها حتغطى التفاح و نشيلها بحرص و نغطى بيها طبقة التفاح
وبعد زلك نضغط العجين من الجوانب لإلصاقه فى الطبقه السفليه للفطيره- نخرم بالشوكه الطبقه الأخيره
فى أثناء السواء قبل مرحلة النضج مباشرة ... أنا بآخد جزء من السائل ده و أغطى بيه وجهها و أرجعها تانى فى الفرن علشان لونها الخارجى يبقى جميل
تخرج و تترك لتهدأ تماما .. و لا تحاولى إنك تقطعيها و هى ساخنه حتى لا تتكسر الطبقه الخارجيه ..و كمان دى لسعتها وحشه أوى علشان
الكراميل بيبقى سخن و سايح
0 comments:
Post a Comment