اسهل طريقة لعمل الفطير المشلتت

Saturday, October 30, 2010


اسهل طريقه مجرباها روعه للفطير المشلتت 
نركز شويه

دى الوصفه مضبوطه ومن اندكسى الخاص لعدد 5 فطيرات بالضبط بس نراعى المقدار صح

3 كيلو دقيق --واحد كيلو ونصف لبن مغلى ورتاح وبقى دافىءللعجن

كوب وربع سكر --8 بيضات زره ملح زيت ذره فانيليا باكو بيكنج بودر ويكون طازج مش مركون

2 بيض لفوق الوش --على فكره النوع ده من الفطير طعمه لذيذ جدا يعنى مش محتاج يتاكل مع عسل لانه حلو الطعم مش مسكر بس طعمه حلو عشان بالبيض واللبن

مش معجون بميه

الدقيق عليه البيكنج بودر وذره الملح ويضاف عليهم البيض المخفوق بالفانيليا والسكر ونعجن كويس ويضاف اللبن بالتدريج الى ان يغلظ القوام وتلف العجينه معانا ونبس ونعجن فيها ربع ساعه

ونقطع العجينه تلاتين قطعه ونسيبها ترتاح على رخامه مدهونه زيت خفيف ومسح على الوش بالزيت خفيف عشان مش تشقق ونغطيها بكيس بلاستيك وتهدى ربع ساعه

ونفرد كل كوره على حدا وبالنشابه هتبقى كبيره اوى ورقيقه وده عشان تبقى رقاقات مورقه وهشه مش عجين يلكم --اينعم ظهرك يا حواء هيتقطم بس عشان البيت يكون مبسوط واحسن حاجه يقولولك تسلم ايديكى يا شملوله هههههههه

المهم هندهن سمن بلدى على خفيف جواها او زبده وبعدين تطبق زى منديل

ونجيب الكوره التانيه وبعد مانفردها وندهنها بالسمن ندخل الاولى فيها ونطبقها والتالته ونطبقها والخ الخ يعنى كل كل فطيره 6 كور تفرد وتطبق جوه اللى قبلها ولما نخلص الفطيره فى قلب صنيه كبيره او صاج الفرن هنكون ربين 2 بيضه فى سكر خفيف وفانيليا ونمسح بايدينا ونضغط ونفرد بس مش جامد عشان الهواء مش يخرج وتبقى مورقه نلف بايدينا بالصنيه لغايه ما تتفرد --وهكذا والله روعه --بس متعب شويتين قولى تلاااااته

Share this article :

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. كوكر - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger