Stuffed Artichokesمحشى خرشوف

Friday, August 27, 2010



الاول بتجيبي الخرشوف وتنظفيه معروفه طبعا وتحطيه في ميه فيها ملح وليمون ومعلقتين دقيق علشان مش يسود بعد ما تخلصي تنظيف الكميه كلها صفيه من الميه واغسليه كويس رصيهم جنب بعض في حله واسعه او صينيه لها غطا>وزودي عليه شوية ميه اوشوربه مغليه صغيرين خالص وعصير ليمون كتير ورشة ملح علشان مش يسود>وكل ما يحتاج ميه زودي له علشان مش يفقد القيمه الغذائيه بتاعته لحد لما يستوي وميته تنشف (لما تدخلي فيه الشوكه تدخل بسهوله) وبدون ما يتهري .. وسيبيه يبرد على جنب


جهزي حشوة لحمه معصجهبصل مفروم ولحمه مفرومه وفصين ثوم مفرومين وتقلبيهم على نار عاليه لحد لما تستوي اللحمه والبصل وتظبطي الملح والبهارات والفلفل


احشي وحدات الخرشوف باللحمه المفرومه واضغطي عليها كويس

ليها طريقتين

الطريقه الاولي في الفرن(مناسبه للعزومات

ترصي الوحدات المحشيه في صينيه وتعملي لها تسبيكة طماطم في حله تحمري فصين ثوم وتضيفي عصير طماطم ومعلقتين صلصه وتظبطي الملح وتسيبيها تتسبك وبعدين تغطي كل واحدة خرشوف بالصلصه دي وترشي عليهم رشة جبنه موتزاريلا ورومي وتدخليهم الفرن تحت الشوايه علشان الجبنه تسيح ... بيبقى جميل جدا

او ممكن تغطيها بالبشاميل والجبنه بدل الصلصهاو تخلطي مع الحشوه صلصة طماطم ويتغطى بالبشاميل والجبنات

وبنفس الطريقه بنعمل معاها بطاطس محشيه (بطاطس صغيره تقوريها وتسلقيها ثلاث ارباع سوا وتعمليها بنفس الطريقه

الطريقه التانيه مقلي

بس لازم تحطيهم في الثلاجه بعد ما تحشيهم علشان تتماسك الحشوه مع الخرشوف وماتفكش في الزيتوبعدين تغطيها ببيض وبقسماط من الناحيتينوتقليها في زيت غزير ... الاول بتنزلي الوحدات في الزيت على وجهها يعني الجزء اللي فيه اللحمه لتحت علشان يتماسك الوجه الاول وبعدين تقلبيها

وتتقدم مع رز وسلطه او مع مكرونه بشاميل

Share this article :

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. كوكر - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger