طريقة عمل الازانيا

Friday, August 13, 2010




المقادير :
كيس مكرونه مسلوقه  فيونكه لانها بتكبر فى السلق
 

للحمه:

مقدار من اللحم المفروم  نصف كيلو 

بصله مفرومه  +4 فصوص ثوم مفرومين +2كيلو عصير طماطم +2 معلقة  صلصه +ملح و فلفل
1 م ك اوريجانو = الزعتر البري = ورق الزعتر
1 م ك ريحان مجفف


للباشميل:

لتر لبن يفضل قليل الدسم
6 معالق زبده
5 معالق دقيق
ملح وفلفل

معلقتين جبنه كريمه او كيري  اختياريه

الطريقه:
1-نسلق المكرونه في ماء بملح ونصفيها

2-نعصج اللحمه :
نشوح بصله مفرومه  بكتفي برش نقاط من الماء
حتى تزبل البصله وبعدين اضيف الثوم وبعدين اللحمه المفرومه وبعد ما تتعصج
بضيف 2ك عصير الطماطم و2 م صلصه وملح وفلفل واوريجانو وريحان واسبها تتسبك شويه
بس ما تنشفش عايزاها بصوص سمكه متوسط

3-نعمل الباشميل خطوه خطوه


نسيح الزبده ونضع الدقيق

نقلب شويه نلاحظ ان الدقيق ناعم ومش مفرول ولا متكتل لان كميه الزبده اكتر من الدقيق

نضيف لتر اللبن والملح والفلفل ونقلب باستمرار حتى يصل للسمك المطلوب وهو متوسط زي ماحنا شايفين ونضيف الجبنه الكريمه ونطفي لانه بعد ما يهدي هيتقل شويه كمان

اعداد الازانيا :
في صنيه ندهن الاول حبه باشميل ونرص عليهم طبقه من المكرونه

نضع طبقه من اللحمه المفرومه بالصلصه

ثم نضع طبقه من الباشميل ثم رشه جبنه موزاريلا

نكرر العمليه حتى تنتهي بمكرونه وفوقها طبقه من الباشميل الاخيره ورشه جبنه موزاريلا اخري
وتدخل الفرن حتى تحمر تقريبا نص ساعه 



Share this article :

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. كوكر - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger