براعم بروكسل مقليه و بالتوابل

Sunday, September 19, 2010






جربي هذا الطبق اللذيذ من المطبخ الصيني، ويتكون هذا الطبق من براعم بروكسل - وهي نوع من النباتات التي تشبه الملفوف- الممزوجة مع صوص الصويا.





المقادير:





نصف كجم براعم بروكسل مشذبة ومقطعة لأنصاف ملعقة كبيرة زيت دوار الشمس ثمرة فلفل أحمر حار مقطعة لحلقات فصا ثوم مقطعان جيدا ملعقة كبيرة زنجبيل طازج مبشور ملعقتان كبيرتان صوص صويا





طريقة التحضير:





1- اسلقي براعم بروكسل في ماء مملح لمدة ثلاث دقائق تقريبا. صفي براعم بروكسل من الماء. 2- سخني الزيت، ثم اقلي به الفلفل الحار والثوم والزنجبيل لمدة دقيقة واحدة. 3- اضيفي براعم بروكسل، وقلبي لدقيقتين، ثم انثري صوص الصويا على المزيج وقدمي في الحال.





فى طريقه تانى وهى الوصفه اللى فى الصور --نقلى البراعم ونضيف لها مكسرات وقرفه وتوابل مع قطعه زبده وتشوح جيدا ونضيف ليها

مقدار نصف كوب ماء --

دى انا جربتها تحفه اه المكسرات تحمص الاول وتضاف فى الاخر على الوش



كمان حلو اوى سوتيه مع البروكلى والهليون وباقى الخضار المتعارف عليه --

قد ايه قيمته الغذائيه عاليه والطعم امور خالص

بونابيتى

Share this article :

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. كوكر - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger