خروف مشوى لعزومة جامده جدا

Sunday, August 22, 2010


بتحضير الخلطة اللي تبّلت بها الخروف...و هي عبارة عن الآتي :

علبة زبادي تخلطي بيها البهارات المطحونة ( حبهان مطحون و القرنفل و ورق الغار و الزنجبيل والليمون و القرفة و الكزبرة و الكمون و الفلفل الأسود )...و لا ننسى طبعا الملح -كمان شويه خل وده عشان بيساعد اللحم على انه يستوى ويكون طرى مش ناشف و ا.و قليل من الصويا صوص..:

نخلطهم ببعض و نتبّل بهم الخروف جيدا من الداخل و الخارج...بعد غسله طبعا جيدا جدا ...

و ينخليه يشرب التتبيلة أقل شيء 5 ساعات...و يستحسن لو يبات ليلة كاملة فيه...

المهم..
.بعد ما تبّلناه بنربطه...اليد اليمين مع الرجل اليسار...و اليد اليسار مع الرجل اليمين ( يعني بالعكس )...و ذلك بخيط سميك شويه ...

ثم نأتي بعلبة ورق ألومنيوم...و بمساعدة أحد...تحاولي تلفي ورق الأومنيوم حول الخروف من كل الجهااات...أهم شيء تلفيه كويس جدا علشان ما يكون في مكان مفتوح أبدا...حتى ما تتسرب الحرارة و بالتالي ما يستوي الخروف...

تقريبا راح يحتاج منك لفة ورق ألومنيوم كااااملة...تلفي كويس من كل الجهات....



ضعيه الآن في صينية الفرن...و دخليه الفرن على أول درجة ( يعني مش في الوسط و لا على أرضية الفرن ) ...

ولّعي الفرن من فوق و تحت...علشان تحيط به الحرارة من كل الجهات...

و راح ياخذ تقريبا ساعتين و نصف كاملات...

بعد الساعتين و النصف إفتحي عليه ورق الألومنيوم...بتلاقيه إن شاء الله إستوى على الآخر...

بعدها ولعي عليه من الأعلى فقط حتى يتحمّر...و إستغلي الماء النازل منه في ورق الألومنيوم...بحيث كل شويه تسقي الخروف على الوجه بهذا الماء علشان يصير طري و أطعم أكثر...

كمان ممكن وده انا عملته شخصيا انى حطيت كام واحدايه فحم بتاع ست فحمات كبار فى الفرن من تحت ولما احمر الفحم طبعا الخروف هياخد رائحه الفحم زى انه اتشوى عليه تمام

طبعا محضرين الارز باللخلطة وخضار سوتيه ..و

بونابيتى



Share this article :

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. كوكر - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger