المقادير
كوب دقيق
ربع كوب زيت عادى
ربع كوب سمن
نص كوب سكر بودرة
نص كوب لبن دافئ او ميه
حوالي ربع كيلو عجوة مقطعة اصابع
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
فانليا
سمسم
بيضة للدهان
طريقة العمل
نضع البيكنج بودر على الدقيق وبعد زلك نضيف عليهم الزيت والسمن ونخلطهم بعد كده نحط السكر ثم نضيف الفانليا على اللبن ونعجن بيه العجينة حتى تصبح عجينة متماسكة
بعد كده نقوم بفرد قطعه من العجينة على شكل مستطيل
ونحط فيه العجوة بالطول
ونقطعها بالورب قطع متوسطة
وندهن الصينية او الصاج بقليل من السمن ونرص فيه البسكوت
وندخله الفرن على درجة حرارة فوق المتوسط لغاية لما الوش ياخد لونه الدهبي الغامق
تلت ساعة سواء
0 comments:
Post a Comment