كفتة الحاتى.... للشيف الشربينى بالشرح حصريا

Monday, August 2, 2010










المقادير اضغط على الصور با اعلى 

الطريقة 

- اللحمة كندوز من الرقبة أو من الموزة ولو ضانى تبقى من الزند علشان بيبقى فيها عرق

- كفتة الحاتى ما بتاخدش غير تفل بصل وملح وفلفل وبهارات وبس

- - نجيب البصل المبشور الناعم ونحط عليه شوية ملح وخل ونعصره بأيدينا جامد جدا في طبق بحيث ينزل الماء منه

- نضع تفل البصل على اللحمة المفرومة مع الملح والفلفل والبهارات ونخلطها معا وندخلها الثلاجة لايقل عن 3 او 4 ساعات

- ماء البصل نضع عليه حبة طماطم مبشورة وشوية ملح وشوية فلفل وشوية زيت زيتون ومعلقة سكر ونقلبهم

- نبل ايـدينا من خليط مــاء البصــل بالطماطم ونصبع الكفتة بأيدينا( نلفها في ايدينا مقاس واحد )

- بعد ما نصبع الكمية كلها نجيب سيخ ونبل ايدينا ونبل السيخ وايدينا مبلولة بماء البصل وندخل السيخ في صابع الكفتة ( نفوته فيها علشان يفرغ الهوا منها ) ونلفها بايدينا المبلولة على السيخ وهكذا باقي الاصابع

- على الشواية اوفي صينية تيفال ساخنة على النار نضع مادة دهنية بسيطة ( قليل من الزيت ) وننزع اصابع الكفتة من السيخ مفرغة ونضعها في الصينية أو بالسيخ على الشواية ونقلبها حتى تستوي وندخلها الفرن تأخذ لون ونطلعها .

- ممكن نطلع عدد من اصابع الكفتة من الفرن ونجيب عيش مكسيكي ونسخنه ونلف فيه صابعين من الكفتة ونضعه في صينية وندخله الفرن

- تقدم كفتة الحاتي مع ارز بالخلطة


Share this article :

0 comments:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. كوكر - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger